Dagens motto N2 : Allow Yourself The Joy !
Fransk Chokladtårta
(Французский Шоколадный Пирог)
Tortbotten:
150 g mörk blockchoklad
150 g smör eller margarin
2 dl socker
3-4 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Chokladglasyr:
100 g blockchoklad
1 msk smör eller margarin
ca 20 skalade mandlar
Photo:VicB
Photo:VicB
Photo:VicB
Photo:VicB
Sätt ungen på 175'
Smält smör eller margarin + socker + smält choklad. Tillsätt ägg + mjöl + bakpulver.
Lägg chokladsmeten i kakform..Grädda ca 35 min. Låt kakan svalna.Bred chokladglasyr överkakan.Dekorera med mandlar.
Bon Appetit!!
Tесто :
150 - масло или маргарин
150 - растопить шоколад для выпечки
1 - стакан сахара
3-4 яйца
80 g - муки
1 - ч.л. пудра для выпечки
Глазурь:
100 g - растопить шоколад для выпечки
1 - ст.л. маргарин или масло
20 - шт. миндальных орехов
Растопить шоколад для глазури + столовая ложка сливочного масла и разлить на остывший пирог. Украсить миндалем.
Очень вкусно!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar